Projekbeskrivelse

Sexologen Joan Ørting oplevede en del gener i forbindelse med overgangsalderen. Svie, kløe og hedeture blev en del af hverdagen

57-årige Joan Ørting nyder sit aktive sexliv.
Foto: Alex Tran, Louise Svane Pedersen, Læs artiklen i Extra Bladet.

Linse Kessler har i det seneste afsnit af ‘Familien fra Bryggen’ fortalt danskerne, at hun overvejer at få en laserbehandling i skeden. Formålet med behandlingen er at få kureret den tørhed, som huserer i hendes intime område.

Den behandling, som Linse Kessler gerne vil have, er en såkaldt MonaLisa Touch laserbehandling. Behandlingen udføres på otte forskellige gynækologiske klinikker rundt om i Danmark, men ikke på nogen af landets sygehuse.

En af de kvinder, som har fået denne laserbehandling, er sexolog Joan Ørting.

Behandlingerne var noget den kendte sexolog fik tilbudt af klinikkens ejere. Hun skulle være en slags prøvekanin, da de indførte laserbehandlingen i Danmark.

– Jeg var lidt nervøs for at prøve det, for tænk nu hvis de ødelagde min vagina. Det er ikke et sted, hvor man ønsker at have brandsår, fortæller Joan Ørting til Ekstra Bladet

Det var ikke tørhed i skeden, som er det Linse Kessler lider af, der var grunden til, at Joan Ørting sagde ja til behandlingen i det intime område. Hun fortæller, at hun havde tendens til svie og kløen i skeden, når hun havde sex, hvilket godt kunne blive lidt smertefuldt.

– Jeg har ikke fortrudt, at jeg har modtaget behandlingen. Mine problemer med svie og kløe er fuldstændig forsvundet. Jeg kan kun anbefale den til alle kvinder som måtte have gener i vagina i forbindelse med deres overgangsalder, siger Joan Ørting.

Bivirkninger har Joan Ørting ikke lidt under, efter at hun havde laseren oppe i sin skede. Det var heller ikke på nogen måder slemt for den berømte sexolog at modtage den intime behandling.

– Jeg mærkede intet til det! Heller ikke mens laseren var oppe i mig. Det tog halvandet minut, og det er jo ingenting. Man kan dog godt opleve, at der kommer en lille røgsky ud af vagina, når man hopper ned fra briksen, siger Joan Ørting.

Sexologen oplevede også en anden fordel ved laserbehandlingen, en fordel hun slet ikke havde set komme.

– Min skede er blevet strammere! Det er ikke noget, de fortæller deres kunder på klinikken, for det skal ikke være årsagen til, at man får det lavet. Jeg er 57 år, men min skede føles, som var den 30, fortæller Joan Ørting.

Læs mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg tørhed, svie og smerter i skeden til livs?

Læs mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Læs mere om muskelspændinger
Hvordan influerer muskelspændinger på tørre slimhinder?

Læs mere om senfølger efter kræftbehandling
Hvad kan kræftbehandling betyde i forhold til sarte slimhinder?

Læs hvad kvinderne selv siger
Hvordan oplever kvinderne MonaLisa Touch behandlingen?

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og mere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.