Universitetshospitalet i Firenze har netop offentliggjort et studie af langtidsvirkningen af MonaLisa Touch laserbehandlingen for vaginal atrofi (tørre slimhinder).

Konklusionen er at:

  • Efter 4 uger var 95,4 % tilfredse eller meget tilfredse
  • Efter 6 måneder var 92 % tilfredse
  • Efter 12 måneder var 72 % tilfredse
  • Efter 18 måneder var 63 % tilfredse
  • Efter 24 måneder var 25 % stadig tilfredse

Virkningen af behandlingen falder især mellem 18 og 24 måneder og studiet viser da også, at cirka 80 % af kvinderne beslutter sig for en opfølgende behandling før eller i denne periode.

Studiet omfatter 184 kvinder, heraf 128 i overgangsalderen og 56 som er sat i kunstig overgangsalder af antihormonel kræftbehandling.

Se abstract af studiet her (engelsk).

Mindre studie endnu mere positivt

Et andet studie, publiceret i The Journal of The North American Menopause Society viser, at hele 92 % var tilfredse eller meget tilfredse med MonaLisa Touch behandlingen efter ét år. Studiet viser desuden, at der ikke er den store forskel i oplevelsen af behandlingens effektivitet efter tre måneder og efter ét år.

Studiet er baseret på behandling og opfølgning af 30 kvinder over ét år.

Se hele studiet her (engelsk).

Kom godt i gang
Læs her hvordan du kommer godt i gang med den smerte- og risikofri MonaLisa Touch laserbehandling.

Læs mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg tørhed, svie og smerter i skeden til livs?

Læs mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Find også Klinik MonaLisa på vores åbne side på Facebook
Her kan du følge med i den nyeste information om MonaLisa Touch laserbehandlingen for tørre slimhinder i underlivet (vaginal atrofi).

Deltag i Klinik MonaLisas lukkede kvindegruppe på Facebook
Her kan du stille spørgsmål og debattere med ligesindede om gener i forbindelse med overgangsalderen og antihormonel kræftbehandling.

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og flere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.