Guide om at komme igang med din behandling

For at komme i gang med behandling skal du tale med din læge eller gynækolog, så der er fuldstændig klarhed over årsagen til dine symptomer. Får du stillet diagnosen ‘vaginal atrofi’ kan du bede lægen om råd i forhold til den behandling, der passer dig bedst.

Beslutter du dig for behandling med MonaLisa Touch, vil du blive tilbudt en forundersøgelse hos gynækologen på Klinik MonaLisa. Gynækologen vil vurdere dine symptomer og tale grundigt med dig om din situation og dine behov. På baggrund af undersøgelsen og samtalen aftales en behandlingsplan. Du har naturligvis mulighed for at stille opklarende spørgsmål gennem hele forløbet.

Ambulant, hurtig og smertefri

Behandlingen er smertefri, foregår ambulant og gennemføres på ca. 10 minutter. Der er ikke behov for bedøvelse. Du skal regne med, at konsultationen samlet tager cirka en halv time. Læs mere og se video om behandlingen.

Nogle få kvinder vil i dagene efter behandlingen opleve lettere, lokalt ubehag evt. med lidt udflåd, men allerede efter få dage vil det normalisere sig og endda være muligt at have samleje. Den bedste effekt opnås efter 2 til 4 behandlinger. Behandlingen gennemføres med et interval på 4-6 uger. Herefter skal du regne med én behandling cirka en gang årligt for at vedligeholde effekten.

For at få den optimale effekt, er det vigtigt, at du gennemfører det antal behandlinger, som din gynækolog foreskriver.

Efter endt behandlingsforløb vil du opleve:

  • En mere fugtig slimhinde i skeden
  • En tykkere og mere fleksibel slimhinde i skeden
  • Mindre eller ingen svie og kløe i underlivet
  • Mindre ubehag ved samleje og dermed bedre livskvalitet
  • Nedsat trang til vandladning
  • Nedsat risiko for urinvejsinfektioner
  • Normal PH-værdi og bakterieflora i skeden

Ønsker du MonaLisa Touch laserbehandlingen, kan du kontakte den klinik, der passer dig bedst:

Betaling

MonaLisa Touch behandlingen sker på basis af egenbetaling. Der er dog visse private sundhedsforsikringer, der yder tilskud til behandlingen.

Et MonaLisa Touch forløb består typisk af tre laserbehandlinger á 5.000 kr. over tre måneder. Over 24 måneder skal du regne med fire behandlinger.

Betaling sker med andre ord over en længere periode, så du har mulighed for løbende at spare op til de følgende behandlinger.

Læs her hvis du undrer dig over, at behandlingen skal koste 5.000 kr.

Kombiner lån og egenbetaling

Du kan låne til hele eller dele af behandlingen. Fx de første 5.000 kr. rentefrit over 12-24 måneder, mens du sparer op til de følgende behandlinger.

Eller låne 10.000 kr. rentefrit over 12 måneder og spare resten op over tid.

Du kan også låne til hele behandlingen til en rimelig rente over op til 72 måneder.

Se låneeksempler og læs mere om patientlån.