Project Description

Det er ikke altid fryd og gammen at tilbringe julen og alle de mange fridage sammen. Især ikke, hvis sexlivet er stillestående og lysten svigter.

Af Sarah Køhnke

For rigtig mange par kan det være svært at forholde sig til, at sexlivet ikke er, som det plejer. Med alderen kan der opstå flere former for udfordringer, og helt specifikt kan tørre slimhinder i underlivet før, under og efter overgangsalderen skabe en mur i sengen.

For ubehaget og smerterne, som kommer af tørhed i væv og slimhinder, tillader ikke, at kvinden bliver våd under samleje. Derfor vil friktionssex, altså hvor manden bevæger sig ind og ud af kvindens vagina, føles ubehageligt, og for mange kvinder vil det føles direkte smertefuldt.

Genvind lysten, – og hinanden
Så er det ikke så underligt, at lysten forsvinder, uagtet at man har fri fra den travle hverdag, tændte stearinlys, vin og søde juledage foran sig.

Men der findes flere løsninger for kvinden og dermed også manden og parforholdet. I kan sammen vælge en behandlingsmulighed til lidelsen og genvinde jeres sexliv. Så ferier som julen går hen og bliver en gave i sengen.

MonaLisa Touch er en laserbehandling som effektivt kickstarter vævets egen evne til at producere fugt og fylde, og derved vil der helt naturligt være smørelse til at samleje atter føles rart og ikke smertefuldt.

I vil begge opleve, at der ikke er brug for cremer, olier, eller andre hjælpemidler, men i stedet er det muligt atter at dyrke spontan sex.

Et aktivt sexliv hele livet
Netop dette oplevede Birgitte, som ikke ville acceptere, at hendes sexliv skulle være slut, blot fordi hun havde passeret de 50 og var i overgang.

“Vi taler alt, alt for lidt om kvinder og vores sexliv. Vi har da lysten til, at det skal fungere, og at vi kan se frem til fridage i sengen, uden børn, men bare med vores partner. Vi er jo nået den alder, hvor vi ikke længere skal være tilgængelige for vores børn, men igen kan være tilgængelige for vores partner. Det har vi da ventet på, og så skulle faen da stå i, at vi så ikke kan, fordi det gør ondt”, griner Birgitte, der har taget sagen, og lysten, i egen hånd, og sammen med manden gennem mange år, har valgt at investere i deres sexliv med et MonaLisa Touch behandlingsforløb.

“Jeg kunne mærke en forskel allerede efter første behandling. Anden gang endnu mere, og nu går jeg og klapper i hænderne over det jeg ved, at den tredje behandling vil give mig og vores sexliv”, siger Birgitte, der ønsker at slå på tromme for kvinders sexliv sent i livet.

“Jeg har prøvet alt. Hormoner i underlivet gav mig absolut intet. Spild af tid”, fastslår hun og bedyrer, at hun vil sørge for, at samtlige af hendes veninder ved, hvad de går glip af, hvis de ikke tager sig selv alvorligt, og finder en løsning på manglende sexliv, – og lyst.

Den største gave
“Nu fungerer det hele dernede, og vi har sex. Det er vildt, men vi har sex igen. Mit underliv kan ganske enkelt blive vådt igen, og vi føler det hele er ’strammet op’, så at sige. Det er i hvert fald mere tilfredsstillende for os begge, fordi vi mærker hinanden mere. Det føles næsten som før børn.

Jeg vil dog sige, at jeg har overvejet at ’peppe min lyst op’ med mandlige kønshormoner. Det er der ikke mange der kender til, men en lille smule testosteron, som skal smøres på huden omkring indgangen i skeden, skulle bevirke, at jeg får mere lyst til sex. Ligesom mænd. Det ser jeg meget frem til, og forventer en hel del. Sammenlagt med den fysiske forbedring, så er det lidt som om, at vi får lov til at starte forfra i vores forhold. Det hele føles nyt og spændende”, fortæller Birgitte ærligt, og glæder sig til julen, som falder heldigt i år.

Der er nemlig mange fridage.

Kom godt i gang …
… med smerte- og risikofri MonaLisa Touch.

Mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg svie, tørhed og smerter til livs?

Mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Klinik MonaLisas åbne side på Facebook
Nyt om MonaLisa Touch laserbehandlingen.

Klinik MonaLisas lukkede Facebook kvindegruppe
Spørgsmål og debat om gener ved overgangsalder.

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og flere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.