DR P1, Tændt, 19/1 2018
Værter: Satie Espersen og Astrid Højgaard. Tilrettelægger: Satie Espersen

“Hvordan bliver man overhovedet våd? Hvad foregår der rent fysiologisk, når skeden fugtes? Hvorfor er det vigtigt at blive våd? Og hvordan ved man, om det er mangel på forspil, der er skyld i, man ikke bliver våd, eller om det er noget hormonelt?

Kvinder som har været i behandling for brystkræft, og kvinder i overgangsalderen er i risiko for at opleve tørhed i skeden – men det rammer alle slags kvinder, og kan gøre samleje smertefuldt.”

Cirka et kvarter inde i udsendelsen kan du høre gynækolog og klinisk professor Axel Forman fortælle om et nyt videnskabeligt studie af hormonfri laserbehandling – MonaLisa Touch – der er på vej på Aalborg Universitetshospital. Hør udsendelsen på cirka 35 minutter her.

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og mere end 2,5 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.