Nedenfor finder du svar på de mest almindelige spørgsmål

I vores Facebook-gruppe ”MonaLisa Touch – debat, viden og erfaringer” kan du stille spørgsmål og debattere med ligesindede om gener i forbindelse med overgangsalderen og antihormonel kræftbehandling. Gruppen har kun adgang for kvinder – plus de gynækologer og sygeplejersker, der er med til at besvare dine spørgsmål.

Det er kun medlemmer af gruppen, der kan se dine spørgsmål og kommentarer. Sådan sikrer vi bedst både tryghed og høj faglighed.

Spørgsmål

Svar

Flere sundhedsforsikringer giver i dag tilskud til behandlingen, fordi Vaginal atrofi er en kronisk lidelse, der kan betyde smerter og ubehag og dermed begrænse de ramtes daglige gøremål.

Læs mere om tilskudsmuligheder her

Indtil nu har flere end 4 mio. kvinder på verdensplan modtaget MonaLisa Touch laserbehandling.

Kvinder i mere end 70 lande har adgang til behandlingen, som er det eneste aktive behandlingsalternativ til hormonbehandling, som mange kvinder fravælger.

MonaLisa Touch behandlingen tilbydes i samarbejde med udvalgte specialuddannede gynækologer rundt om i landet.

Se kliniklisten her.

Ja – MonaLisa Touch er både sikker, smertefri og veldokumenteret. Behandlingen er skånsom for vævet i skeden og der er ikke egentlige bivirkninger. I nogle tilfælde kan der optræde lidt udflåd og lette blødninger i de første dage efter behandlingen.

MonaLisa Touch laserbehandlingen udføres ambulant og du kan genoptage almindelige daglige aktiviteter umiddelbart efter behandlingen.

MonaLisa Touch behandling genopretter slimhindens naturlige egenskaber og reducerer dermed symptomerne på hormonmangel – herunder tørhed, svie, ubehag eller smerte ved samleje.

Laserbehandlingen øger effektivt blodgennemstrømningen i skeden og genskaber svækkede fibre. Vævet i skeden bliver stærkere og mere elastisk og får fornyet fugt og følsomhed.

De fleste kvinder kan genoptage deres normale rutiner umiddelbart efter behandlingen. En del kvinder vil opleve lettere lokal ubehag og let blødning de første par dage efter behandlingen.

Nej, bedøvelse er ikke påkrævet. Behandlingen er smertefri og udføres ambulant.

Ja – der findes en række danske og internationale studier, der dokumenterer effekten af MonaLisa Touch behandling. Resultaterne viser, at mere end 85% af de behandlede har god effekt og en markant forbedret livskvalitet.

Læs mere ved at klikke her

Ja – MonaLisa Touch laserbehandlingen er en kombination lys, energi og varme, som sætter gang i produktionen af nyt væv.

Et typisk behandlingsforløb består af tre behandlinger som gennemføres med 4-6 ugers mellemrum. Herefter anbefales én årlig behandling.
Prisen på én MonaLisa Touch behandling er 5.000,- kr

Det er muligt at søge om finansiering af udgifterne via patientlån.dk ligesom der er flere sundhedsforsikringer, der giver tilskud til behandlingen. Vil du høre mere om finansieringsmulighederne, anbefaler vi du kontakter os før den første behandling.

Du kan læse mere om tilskudsmuligheder her. Og om lån til behandling her.

Har du andre spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.

Ja – det er helt uproblematisk at anvende spiral i forhold til MonaLisa Touch behandlingen.

Det kan være, at din læge har taget fejl af denne behandling og en anden? Eller måske har ment, at der var underliggende problemstillinger i forhold til dig…

Ifølge international forskning, efterprøvet af danske professorer i gynækologi, er der ingen tvivl, når det kommer til effekten af MonaLisa Touch behandlingen.

Du kan eventuelt få en henvisning til en af de gynækologer, som tilbyder behandlingen. Her kan du blive vejledt af en speciallæge, som har erfaring i netop MonaLisa Touch.

Du kan finde en gynækolog tæt på dig her.

Hvis den bakterielle vaginosa er på grund af atrofiske (tørre) slimhinder kan Monalisa Touch behandlingen hjælpe, men det er ikke noget, man kan sige med sikkerhed.

MonaLisa Touch behandlingen har en positiv virkning på PH-værdien som falder. I mange tilfælde genskabes naturlig PH og bakterieflora-balance efter MonaLisa Touch behandling.

Ved en MonaLisa Touch behandling dannes der ikke arvæv.

Endvidere dannes der ikke keloid i slimhinder, så der er ingen risiko i denne sammenhæng.

Der kommer let lidt hævelse af slimhinderne ved samleje.

Hvis man vil være helt sikker på at få 100 % effekt, kan det derfor være en god idé at undlade samleje 1-2 døgn før behandlingen.