Projekbeskrivelse

Det er ikke kun mavemuskler og baller af stål, der burde stå på ønskelisten hos os kvinder. Der er langt mere essentielle muskler, der skal trænes. Hele livet igennem om så det skal koste årets sommerferie. Det mener Sus 53 år, som var ved at blive skør af smerter og manglende samliv med manden.

Af Sarah Køhnke

Det var en beslutning, der skulle tages, – NU!

Min kæbe var ved at lande på det pæne sorte skrivebord i konsultationen hos min gynækolog. Jeg kunne ikke tro, at det pæne menneske, i hvid kittel og sirlige farmorkrøller, sagde noget så… “ungt”. Jeg sad med et problem, der var ved at vokse mig og mit ægteskab over hovedet. Vi havde ikke været sammen, intimt, altså som et rigtigt samleje, i snart 4 år. Og det var elefanten i glasbutikken for vores ægteskab. Det havde gynækologen gennemskuet, og hun var nok blevet træt af at gå som katten om den varme grød.

Hun gav mig beskeden hårdt. Råt for usødet, – og jeg måtte erkende, at hun havde fuldstændig ret. Den, min skede, blev ikke brugt til en hujende fis. Ingen sjov og ballade. Ingen hyggestunder med en aktivitet vi nu ellers tidligere har været ret så begejstrede for. Der foregik intet i vores soveværelse. For jeg orkede ikke. Jeg vidste, det ville give smerter og ulidelig kløe i flere dage efter. Hvis han da overhovedet kunne komme “inden for” – ja, sådan helt bogstaveligt talt.

Sex giver blodgennemstrømning 
“Bruger du den ikke, visner den (ja, det var min skede hun talte om, og ja, den virkede ærligt talt vissen). Der skal allerhelst blodgennemstrømning til området, og det får du ved sex, med en partner, eller med dig selv”, forsatte hun målrettet, uden at blinke nævneværdigt. For sagen er, at overgangsalderen for mig var kommet snigende. Havde overmandet mig i et ubemærket øjeblik, og havde på ingen måde tænkt sig at give slip. Den var kommet for at blive og mine gode, som dårlige, undskyldninger for at tage fat på livet igen, var opbrugt.

Vi, mig og min mand, vidste, at den her, den skulle vi tage fat om, inden de tiltagende gnidninger mellem os blev til daglige skænderier. Det var begyndt at slide os op.

Men det er ikke fordi, at jeg helt har negligeret problemet. Efter cirka to år talte jeg første gang med min læge. Og jeg er klar over, at jeg satte ham på en prøve. Alle de velmenende råd om cremer, olier og tabletter købt i dyre domme som altid fik mig op på optimismens hest, men når det gik fløjten, eller bare ikke virkede, så skal jeg hilse og sige, at der er langt ned.

Bekymret over hormonbehandling
Jeg gav da også efter for min læges råd og fik det ok med brug af hormoner. Men der er brystkræft i familien, og det nagede mig dagligt, og jeg bekymrede mig om det nu var en smart ide, og hvad ville jeg egentligt helst… Derfor var det på tide at tage problemet op med en gynækolog!

“Du har gået gennem ild og vand, og det kan være, du skal se dig om efter en ny løsning. Har du hørt om MonaLisa Touch”, spurgte gynækologen, og fortsatte, “Det er en laserbehandling, som sætter gang i kroppens egen evne til at producere kollagen og dermed fugt og fylde. Det kunne være løsningen for dig. Men der er en egenbetaling”, sagde hun og gav mig en pæn, moderigtig brochure i mintgrøn med tre flotte, aldrende damer på forsiden.

“Gå hjem og læs. Sæt dig ind i behandlingen og hvad den kan. Og så find ud af, om det kunne være din behandlingsmulighed. Du skal også tale med din mand om det”, afsluttede hun og sendte mig ud ad døren. Så det er det, vi har gjort! Vi har søgt på nettet i grupper på Facebook og vi har læst hvert et ord på hjemmesiden Klinikmonalisa.dk

Investering i vores ægteskab
Min mand og jeg har investeret i mig. I mit underliv, ja, men vi har sørme også investeret i vores ægteskab. Det er ikke fordi, at det det blot var et greb i lommen, bestemt ikke. Men vi vidste bare, at det her, det var mere vigtigt end sommerferien. For jeg ved allerede, at næste sommer bliver så uendeligt meget bedre end denne. Og det er ikke vejret, jeg taler om.

Kom godt i gang …
… med smerte- og risikofri MonaLisa Touch.

Mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg svie, tørhed og smerter til livs?

Mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Klinik MonaLisas åbne side på Facebook
Nyt om MonaLisa Touch laserbehandlingen.

Klinik MonaLisas lukkede Facebook kvindegruppe
Spørgsmål og debat om gener ved overgangsalder.

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og flere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.