Projekbeskrivelse

Her kan du læse om kvinder som allerede har taget beslutningen og er i gang med en behandling – deres helt egne ord om oplevelsen med behandlingen og dens effekt.

Så har jeg fået min tredje og sidste behandling. Alt gik vel, og resultatet er endnu et nøk op på fugtighedsskalaen. Bruger nu hverken Vagifem eller glidecreme. Købte som supplement en creme indeholdende kortison (lille mængde) til at smøre skedeindgangen og klitoris. Det lader også til at have en positiv effekt på følsomheden, men har kun brugt det en uge.

Nu har jag fått min tredje behandling. Jag säger bara wow, inga urinträningar och ingen sveda. Jag lever igen ??? Underbart! Jag hoppas att behandlingen kommer till Sverige snarast. (NB Klinik MonaLisa åbnede klinikker i Jönköping og Stockholm 6. og 7. juni 2018)

Jeg har nu fået min anden laserbehandling og mærker virkelig en rigtig god effekt. Mit underliv er ikke slet ikke så følsomt længere. Tidligere har jeg kæmpet med små sprækker, svie og rødmen – alle disse gener er stort set forsvundet efter blot to behandlinger! Intimitet med min mand føles derfor langt mindre ’farligt’! Selve behandlingerne er ikke specielt slemme: det er lidt ømt når laseren føres op, men det ubehag går heldigvis meget hurtigt over. Jeg er så glad og positivt overrasket over behandlingen og hvad den indtil nu har gjort for mine kære slimhinder. Jeg bliver behandlet i Aarhus, og de er SÅ søde og forstående! For mig har laserbehandlingen kun været en positiv oplevelse, og jeg glæder mig virkelig til den tredje behandling. Jeg ønsker alle en rigtig dejlig sommer!

Efter tredje laserbehandling for vaginal atrofi må jeg konstatere udbredt virkning på ca. 80%. Den vaginale tørhed er forsvundet. Følelsen af nedsunket underliv er væk samt de hyppige vandladninger. Fantastisk smertefri behandling. Alle kvinder med vaginal atrofi slipper for hormonal behandling. En gave til alle kvinder, der giver fuld effekt. Jeg vil følge de opfølgende behandlinger.

Min første behandling foregik i Hillerød. Jeg blev trygt informeret om alt omkring laserbehandlingen. Sygeplejersken førte laserproben op i skeden uden ubehag. Laser ”skydningen” føles i starten som prikken og svien, for derefter at blive en brændende fornemmelse. Efter en lille pause, fortsatte behandlingen. En pause mere, nogle dybe vejrtrækninger, og det sidste stykke ved skedeåbningen gjorde lidt nas. Jeg havde ingen smerter efter, kun lidt udflåd.

Jeg har gennem de sidste år lidt meget af tørre slimhinder og har prøvet diverse smøremidler, men da jeg er allergisk over for mange ting, blev det også et problem med kløe og irritation til følge. Jeg har også fået hormonbehandling, men synes både det er dyrt og et problem at huske at tage det fast, og det var heller ikke effektivt nok. Så læste jeg om laserbehandlingen og tænkte at det måtte prøves.

Har fået to behandlinger på klinikken i Odense og mangler den sidste. Men jeg er meget tilfreds allerede. Vi behøver ikke længere bruge smøremidler og vi oplever begge større nydelse i sexlivet. Jeg er meget glad for at komme på klinikken i Odense, de er meget omsorgsfulde, gode til at informere og det har været helt smertefrit for mig. Jeg kan på det varmeste anbefale denne behandling.

Jeg har været plaget af bl.a. meget tørre slimhinder i skeden og min personlige duft havde ændret sig til en bitter småsur duft. Jeg var kuldskær og hele sidste sommer beholdt jeg de tykke strømper på og jeg har ellers tidligere gået med bare fødder fra tidligt forår til sent efterår. Det på virkede mig både fysisk, men også psykisk.

Fysisk gjorde det ondt, og var generende når jeg bevægede mig, cyklede eller gik på trapper. Når jeg havde sex, måtte jeg finde den store dunk med glidecreme frem og psykisk følte jeg mig bare ikke så lækker mere, og havde bestemt ikke lyst til at manden skulle smage mig. Følte mig lidt som en halv kvinde.

Jeg blev hos Gynækolog Hans Jørgen Knudsen i Horsens mødt med stor venlighed og varme. Satte mig noget spændt i stolen første gang og oplevede det som lidt ubehageligt da laserhovedet blev ført ind i skeden, og det nappede ganske lidt da behandlingen næsten var slut, lige ved skedeindgangen. Men behandlingen var hurtigt overstået. Ca. 5 min. (uden jeg dog har taget tid på det). Det gjorde på intet tidspunkt ondt, blot svagt ubehageligt.

Efter første behandling kom min personlige duft langsomt tilbage, det var skønt og nu her efter anden behandling mærker jeg tydeligt en øget fugtighed i skeden. Det er altså ret fantastisk at opleve. Jeg føler det som en stor gave. Tænk, jeg sprudler og føler mig igen som kvinde, feminin og lækker. Desuden syntes jeg, at jeg sover bedre om natten og jeg er ikke så kuldskær mere. Jeg glæder mig til sidste behandling og kan kun anbefale metoden. Ønsker alle en dejlig sommer.

Der er begyndt at komme mere saft og kraft i mine slimhinder efter at have fået den første behandling ud af tre i Horsens. Behandlingen gik glat, og jeg har ikke haft nogen bivirkninger. Glæder mig til næste behandling. Det bliver et godt forår!

Så har jeg fået anden behandling. Denne gang fik jeg lidt flere “prik”. Som andre også har skrevet, var proceduren kort og smertefri. Nu er der gået en uge, og jeg har indviet mine nye venner: slimhinderne. De er glade og fugtige. Har ikke haft nogen gener andet end lidt svie de første par dage efter laserbehandlingen. Yehaa!

Facebook-gruppe kun for kvinder
I vores lukkede Facebook-gruppe ”MonaLisa Touch – debat, viden og erfaringer” kan du stille spørgsmål og debattere med ligesindede om gener i forbindelse med overgangsalderen og antihormonel kræftbehandling.

Kun kvinder kan søge om medlemskab i gruppen som herudover kun har adgang for gynækologer og sygeplejersker, der er med til at besvare dine spørgsmål. Det er kun medlemmer af gruppen, der kan se dine spørgsmål og kommentarer.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kom godt i gang …
… med smerte- og risikofri MonaLisa Touch.

Mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg svie, tørhed og smerter til livs?

Mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Klinik MonaLisas åbne side på Facebook
Nyt om MonaLisa Touch laserbehandlingen.

Klinik MonaLisas lukkede Facebook kvindegruppe
Spørgsmål og debat om gener ved overgangsalder.

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og flere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.