Projekbeskrivelse

“Når kvinder kommer i overgangsalderen, forandres vi ikke kun fysisk, men også psykisk. Vi får andre prioriteter. Vi kan ikke længere bare køre afsted. Derfor skal vi være bedre til at lytte til kroppen – hvad føler vi, og hvad har vi brug for”, lyder et værdifuldt råd fra sexolog Joan Ørting, 57 år.

Artikel i Go Beauty, 10/11 2017

”Vi har brug for en pause fra, hvad der har været, og skal findes os til rette i en ny virkelighed. Vi har mere brug for at “connecte” med vores partner. Mere kærlighed og nærvær, fremfor “friktionssex”, altså ind/ud-sex med et mål. Vi skal ikke lave et barn, hvor udløsningen er det vigtigeste. I stedet skal vi finde os selv, og finde os selv i parforholdet. Ellers bliver vi skilt,” siger sexologen, der selv gik i overgangsalder som 52-årig.

Joan valgte at få Mona Lisa Touch behandlingen, men var til at begynde med meget bange. “Tænk hvis noget ville gå i stykker dernede. Det ville være en katastrofe” ler Joan, som blev positivt overrasket, og siden meget begejstret for behandlingen. “Som udgangspunkt var min største udfordring de store hedeture. Det var meget udmattende. Men tanken om at undgå hormoner og lade kroppen selv starte forfra, var tiltalende,” siger Joan Ørting og tilføjer:
“Jeg mærkede intet under behandlingen, ingen smerte. Til gengæld var “min første gang” efter meget anderledes. Fysisk mærkede jeg en markant opstramning og psykisk var det tanken om, at man er “ny” dernede. Jeg følte nyt væv og duften af at være 18 år igen. En meget speciel følelse,” erfarer Joan Ørting som opfordrer kvinder, og mænd, til at tale åbent om overgangsalder og ikke tabuisere.

“Vi frygter, der ikke findes en løsning, men hvis vi lytter til os selv og finder os tilrette i vores nye virkelighed, så vil frustrationerne blive mindre væsentlige. Og fysisk findes der behandlinger til mange af de udfordringer, vi bliver præsenteret for i overgangsalderen – som mere eller mindre er en kronisk tilstand.
Det er generelt vigtigt, at vi passer på os selv, spiser sundt og motionerer! Vi skal være bedre til at sætte pris på vores krop, og hvad den stadig kan præstere. Uanset alder,” afslutter Joan Ørting.

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og mere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.