Projekbeskrivelse

Da Viagra i 1998 blev godkendt til behandling af rejsningsproblemer, ændrede det seksuelle landskab sig for ældre mænd og tilføjede årtier til deres vitalitet. I mellemtiden blev kvinder med seksuelle problemer forårsaget af overgangsalder ladt tilbage med hormonel behandling som eneste mulighed, og dermed en behandling som ikke er egnet til alle.

Washington Post, 12/12 2017

Nu tages kvinders seksualitet omsider alvorligt, også sent i livet, for der er et voksende marked for kvinder, der kræver løsninger uden hormoner, men som virker effektivt, er smerte- og risikofri og ikke mindst langtidsvirkende.

MonaLisa Touch er en laserbehandling, som genskaber kvindernes tabte elasticitet og fugt i skeden, så det intime samliv med partneren ikke føles som en ørken af tørhed.

Vaginal Atrofi/tørre slimhinder, der er forårsaget af et fald i østrogenniveauet og en ændring i den vaginale pH-værdi i og efter overgangsalderen, er kendetegnet ved tørhed, krympning af væv, kløe og en brændende følelse, som kan gøre samleje smertefuldt.

Vaginal Atrofi påvirker op til halvdelen af alle kvinder i overgangsalderen og kan også bidrage til blære- og urinvejsinfektioner og inkontinens. Alligevel går der i gennemsnit mere end fem år, før kvinderne taler med deres læge om problemet og en evt. behandlingsmulighed. Det resulterer i tiltagende smerter ved samleje og til alvorlige muskelspændinger, der også bidrager til at besværliggøre sexlivet.

Læs artiklen i Washington Post som også har fået øje på den effektive laserbehandling.

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og mere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.