Project Description

Da Viagra i 1998 blev godkendt til behandling af rejsningsproblemer, ændrede det seksuelle landskab sig for ældre mænd og tilføjede årtier til deres vitalitet. I mellemtiden blev kvinder med seksuelle problemer forårsaget af overgangsalder ladt tilbage med hormonel behandling som eneste mulighed, og dermed en behandling som ikke er egnet til alle.

Washington Post, 12/12 2017

Nu tages kvinders seksualitet omsider alvorligt, også sent i livet, for der er et voksende marked for kvinder, der kræver løsninger uden hormoner, men som virker effektivt, er smerte- og risikofri og ikke mindst langtidsvirkende.

MonaLisa Touch er en laserbehandling, som genskaber kvindernes tabte elasticitet og fugt i skeden, så det intime samliv med partneren ikke føles som en ørken af tørhed.

Vaginal Atrofi/tørre slimhinder, der er forårsaget af et fald i østrogenniveauet og en ændring i den vaginale pH-værdi i og efter overgangsalderen, er kendetegnet ved tørhed, krympning af væv, kløe og en brændende følelse, som kan gøre samleje smertefuldt.

Vaginal Atrofi påvirker op til halvdelen af alle kvinder i overgangsalderen og kan også bidrage til blære- og urinvejsinfektioner og inkontinens. Alligevel går der i gennemsnit mere end fem år, før kvinderne taler med deres læge om problemet og en evt. behandlingsmulighed. Det resulterer i tiltagende smerter ved samleje og til alvorlige muskelspændinger, der også bidrager til at besværliggøre sexlivet.

Læs artiklen i Washington Post som også har fået øje på den effektive laserbehandling.

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og mere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.