Projekbeskrivelse

Da Helle Stougaard fra Valby rundede de 50 år, viste overgangsalderen sig i form af tørre slimhinder.

– Min kæreste og jeg var især meget generet af det ved samleje, og det gjorde også ondt, når jeg tissede, fortæller hun.

Nu har jeg fået lyst til sex igen, for der er ikke noget, der gør ondt mere. Det føles næsten som at være 40 igen.

Men nu har Helle Stougaard været en del af et pilotprojekt på Hvidovre Hospital, hvor en gruppe gynækologer, som de første i Danmark, har testet en helt ny behandling, hvor man bruger laserstråler til at genskabe fugtbalancen i skeden.

” Nu har jeg fået lyst til sex igen, for der er ikke noget, der gør ondt mere. Det føles næsten som at være 40 igen” siger Helle Stougaard.

For at opretholde fugtbalancen skal man først have tre laserbehandlinger inden for tre-fire måneder og derefter en behandling cirka en gang om året.

Klik her for at se video

Læs mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg tørhed, svie og smerter i skeden til livs?

Læs mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Læs mere om muskelspændinger
Hvordan influerer muskelspændinger på tørre slimhinder?

Læs mere om senfølger efter kræftbehandling
Hvad kan kræftbehandling betyde i forhold til sarte slimhinder?

Læs hvad kvinderne selv siger
Hvordan oplever kvinderne MonaLisa Touch behandlingen?

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og mere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.