Laser er opskriften på et nyt samliv

Laser er opskriften på et nyt samliv2018-10-31T10:37:00+00:00

Project Description

Tørhed, ubehag og smerter i skeden rammer cirka halvdelen af alle danske kvinder i forbindelse med overgangsalderen. Kuren hedder traditionelt hormonbehandling, olier og glidecreme. Men for kvinder, der vil gå uden om hormoner, findes der en anden effektiv løsning. Behandlingen er langtidsvirkende og oven i købet smerte- og risikofri.

Artikel i Go Beauty 10/11 2017

“Mange kvinder ønsker ikke at få hormonbehandlinger, som ellers hidtil har været behandlingen for at komme tørhed i skeden til livs. Derfor rummer laserbehandlingen store muligheder,” påpeger Stine Fürst.

Selvom cirka en halv million kvinder dagligt lider af generne, er det svært at tale om det. Vi deler gerne vores hedeture, men når det kommer til alle de andre gener, så er vi ikke meget for at dele. Det er ganske enkelt tabu. Tørhed, svie, kløe og smerter som generer ved daglige gøremål eller smerte ved samleje slåes ofte hen med “sådan er det bare, det går snart over”. Men generne er ofte meget langvarige, i flere tilfælde kroniske, og forværres som ofte med alderen. Når overgangsalderen begynder at melde sig, sker der en udtynding af slimhinden og  bindevævet i skeden som følge af faldende østrogen. Og det medfører nedsat elasticitet og sarte slimhinder. Men
nu findes der en behandling.

Da 56-årige Connie Larsen i en gruppe på Facebook læste om behandlingen, MonaLisa Touch, var hun derfor ikke et sekund i tvivl.

”Jeg havde store problemer med mit sexliv. Det sidste års tid blev det rigtigt slemt. Min slimhinde i skeden var så dårlig, at selv med glidecreme var det ubehageligt at have sex med min mand. Desværre er de problemer ikke noget, kvinder deler med hinanden, man hører måske lidt om hedeturene, men så er der altså også lukket af. Det er meget privat. Men jeg havde svært ved bare at acceptere, at sex med min mand pludselig gjorde ondt. Så da jeg fandt klinik MonaLisa, tænkte jeg med det samme: ”Det skal jeg have.””

Livsændrende behandling

Hun påbegyndte behandlingen i foråret med tre laserbehandlinger med fire til seks ugers mellemrum. Og selv om det, med Connie Larsens ord, er en dyr
omgang, er det det hele værd, fastslår hun. ”Det har været godt for mit parforhold. Nu har jeg det sådan, at mit sexliv fungerer normalt igen. Det er dejligt. Jeg kunne mærke en forskel allerede lige efter første behandling, og over sommeren blev det bedre og bedre.”

Mona Lisa Touch er en ny behandling i Danmark, som tilbydes af otte private gynækologiske klinikker i hele landet. Men på verdensplan har flere end to millioner kvinder allerede fået behandlingen, som for mange ramte kvinder kan være livsændrende. Laserbehandlingen er smertefri og stimulerer skånsomt slimhinden i skeden, derved genskabes vævets naturlige evne til at producere fugtighed, elasticitet og volumen.

Smertefrit og risikofrit

Forud for grundlæggelsen af de private MonaLisa klinikker hos danske gynækologer, har der kørt et pilotprojekt på Hvidovre Hospital. Her erfarede man,
at de medvirkende 15 kvinder fik meget positiv effekt af laserbehandlingen. Man erfarede ligeledes, at behandlingen havde meget positiv effekt på kvinder, som havde vaginal atrofi i forbindelse med et sygdomsforløb som bryst- og underlivscancer. Det har givet anledning til, at man nu gennemfører et omfattende studie under Århus Universitets Hospital ved den anerkendte professor Axel Forman.

”Man behandler skedens væv med en specialudviklet laser. Vævet aktiveres og genvinder den naturlige evne til at skabe fugtighed og elasticitet. Kvinden mærker ingen smerter i forløbet, og effekten af behandlingen bliver kun bedre og bedre, siger Stine Fürst, speciallæge i gynækologi og forfatter til bogen “Hormonel Harmoni”. “Man får sekretion, smidighed og spændstighed i skeden igen. I helingsprocessen kan man have lidt udflåd, men ellers er der ingen bivirkninger. Det er risikofrit,” siger Stine Fürst.

“Mange kvinder ønsker ikke at få hormonbehandlinger, som ellers hidtil har været behandlingen for at komme tørhed i skeden til livs. Derfor rummer laserbehandlingen store muligheder,” påpeger Stine Fürst.

”Med Mona Lisa Touch kan kvinden, – udover at genvinde velvære i skeden og et behageligt sex- og samliv, undgå generne og besværet ved hormonel behandling. Ved hormonel behandling skal kvinden bruge stikpiller to til fire gange om ugen. Det er svært for mange at huske, og det kan blive tiltagende besværligt med alderen at få dem anbragt,” siger Stine Fürst, der oplever en stærkt stigende interesse for Klinik MonaLisas laserbehandling og tilføjer, at hendes ældste patient er 71 år.

Ingen hormoner

Behovet for at undgå hormonbehandling genkender Connie Larsen, som allerede ved indgangen til overgangsalderen vidste, at hun under ingen omstændigheder ville have hormoner.

”Ved hormonbehandling er der mange bivirkninger. Jeg kunne se på mine veninder, at de tog meget på i vægt, og jeg ville ikke udsætte mig selv for at tage 10-15 kg på. Derudover har jeg brystkræft i familien, hvilket er endnu en grund til at undgå hormoner,” siger hun og tilføjer: ”Jeg gør alt, hvad jeg kan i forhold til kost og motion for at undgå hormoner. Jeg læser mange bøger om emnet, og der er meget, man kan gøre. Men jeg ønskede en effektiv løsning, som fjernede mine smerter, så mit sexliv blev godt igen. Det er vigtigt for mig.”

Læs mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg tørhed, svie og smerter i skeden til livs?

Læs mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Læs mere om muskelspændinger
Hvordan influerer muskelspændinger på tørre slimhinder?

Læs mere om senfølger efter kræftbehandling
Hvad kan kræftbehandling betyde i forhold til sarte slimhinder?

Læs hvad kvinderne selv siger
Hvordan oplever kvinderne MonaLisa Touch behandlingen?

Fakta om MonaLisa Touch behandlingen

Behandlingen kan både anvendes forebyggende samt helbredende.

For at opretholde fugtbalancen skal man først have tre laserbehandlinger inden for tre-fire måneder og derefter en opfølgende behandling cirka en gang om
året.

Laserbehandlingen kan man få så længe, man har behov. Det er risikofrit!

Kvinder, der har problemer i forbindelse med overgangsalderen, kan med fordel starte behandling inden følgerne af østrogenmangel udvikler sig.

For kvinder, som har vaginal atrofi i forbindelse med hormonpåvirkelige sygdomsforløb, f.eks. bryst- og underlivscancer, er MonaLisa Touch en effektiv,
risikofri og langtidsvirkende behandling.

Flere private sundhedsforsikringer giver tilskud eller dækker hele behandlingsforløb foretaget på Klinik MonaLisa. Dækning gives ud fra en individuel vurdering.

Pris pr. behandling er 5000 kr. Otte private klinikker udfører laserbehandlingen i Danmark, og i løbet af 2018 vil der være 25 klinikker fordelt over Danmark,
Norge og Sverige.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.