Project Description

Sexologen Joan Ørting oplevede en del gener i forbindelse med overgangsalderen. Svie, kløe og hedeture blev en del af hverdagen

57-årige Joan Ørting nyder sit aktive sexliv.
Foto: Alex Tran, Louise Svane Pedersen, Læs artiklen i Extra Bladet.

Linse Kessler har i det seneste afsnit af ‘Familien fra Bryggen’ fortalt danskerne, at hun overvejer at få en laserbehandling i skeden. Formålet med behandlingen er at få kureret den tørhed, som huserer i hendes intime område.

Den behandling, som Linse Kessler gerne vil have, er en såkaldt MonaLisa Touch laserbehandling. Behandlingen udføres på otte forskellige gynækologiske klinikker rundt om i Danmark, men ikke på nogen af landets sygehuse.

En af de kvinder, som har fået denne laserbehandling, er sexolog Joan Ørting.

Behandlingerne var noget den kendte sexolog fik tilbudt af klinikkens ejere. Hun skulle være en slags prøvekanin, da de indførte laserbehandlingen i Danmark.

– Jeg var lidt nervøs for at prøve det, for tænk nu hvis de ødelagde min vagina. Det er ikke et sted, hvor man ønsker at have brandsår, fortæller Joan Ørting til Ekstra Bladet

Det var ikke tørhed i skeden, som er det Linse Kessler lider af, der var grunden til, at Joan Ørting sagde ja til behandlingen i det intime område. Hun fortæller, at hun havde tendens til svie og kløen i skeden, når hun havde sex, hvilket godt kunne blive lidt smertefuldt.

– Jeg har ikke fortrudt, at jeg har modtaget behandlingen. Mine problemer med svie og kløe er fuldstændig forsvundet. Jeg kan kun anbefale den til alle kvinder som måtte have gener i vagina i forbindelse med deres overgangsalder, siger Joan Ørting.

Bivirkninger har Joan Ørting ikke lidt under, efter at hun havde laseren oppe i sin skede. Det var heller ikke på nogen måder slemt for den berømte sexolog at modtage den intime behandling.

– Jeg mærkede intet til det! Heller ikke mens laseren var oppe i mig. Det tog halvandet minut, og det er jo ingenting. Man kan dog godt opleve, at der kommer en lille røgsky ud af vagina, når man hopper ned fra briksen, siger Joan Ørting.

Sexologen oplevede også en anden fordel ved laserbehandlingen, en fordel hun slet ikke havde set komme.

– Min skede er blevet strammere! Det er ikke noget, de fortæller deres kunder på klinikken, for det skal ikke være årsagen til, at man får det lavet. Jeg er 57 år, men min skede føles, som var den 30, fortæller Joan Ørting.

Läs mer om övergångsålder
Hur får jag bukt med torrhet, sveda och smärtor i slidan?

Läs mer om östrogenbrist
Hur undviker jag besvär vid östrogenbrist?

Läs mer om muskelspänningar
Hur påverkar muskelspänningar torra slemhinnor?

Läs mer om biverkningar efter cancerbehandling
Vad kan en cancerbehandling betyda i förhållande till känsliga slemhinnor?

Läs vad kvinnorna själva säger
Hur upplever kvinnorna MonaLisa Touch behandlingen?

Fakta om MonaLisa Touch behandlingen

Under 2008 utvecklade DEKA en ny behandlingsmetod, Mona Lisa Touch, i Italien. En CO2-laser som påverkar vävnaden, återskapar det mesta av elasticiteten och fuktbalansen i slidan. Behandlingen är nu tillgänglig i mer än 70 länder och mer än 2,5 miljoner kvinnor har fått behandlingen.

Klinik Mona Lisa har i samarbete med specialutbildade privatpraktiserande gynekologer etablerat Mona Lisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarna gynekologerna är patienternas försäkran om en korrekt diagnos och optimala individuella behandlingsförlopp. Behandlingarna utförs under trygga och välordnade förhållanden på gynekologiska kliniker.

KLICKA HÄR FÖR KLINIKÖVERSIKT

Kontakta din läkare eller gynekolog om du tvivlar på att du har torra/känsliga slemhinnor och tala med läkaren eller gynekologen om dina möjligheter till behandling.

Det finns idag bara två behandlingar som aktivt bearbetar slemhinnorna och bromsar den naturliga åldringsprocessen. Dessa två är hormonpiller och MonaLisa Touch laserbehandling.