Projekbeskrivelse

Hyalouronsyre anvendes, sammen med sød mandelolie, som et alternativt til lindring af tørre slimhinder (vaginal atrofi). Behandlingen har en lindrende effekt idet, der tilføres olie og hyalouronsyre som binder fugtigheden på oversiden af slimhinderne.  Der er ingen studier som viser hyalouronsyre har vævsopbyggende effekt. Det underliggende problem med ældning og yderligere udtynding af slimhinderne forhindres derfor ikke.

Hyaluronsyre er et sukkermolekyle, som forekommer naturligt i næsten alle levende organismer. Det binder vand og fungerer som et smøremiddel og en støddæmper i bevægelige dele af kroppen, blandt andet i leddene. Hyaluronsyre er også vigtig for transport af næringsstoffer og for at regulere hudens fugtbalance.

Hyalouronsyre anvendes primært i forbindelse med kosmetiske rynkebehandlinger, hvor det enten påføres som creme eller indsprøjtes under et tyndt hudlag.  Hyalouronsyre hører til gruppen af nedbrydelige vævsfyldere, som, ved indsprøjtning, giver en holdbarhed på 3 til 12 måneder, hvorefter de nedbrydes.

Hyaluronsyre findes naturligt overalt i vores bindevæv og har en stor evne til at binde væske i huden og dermed give fylde. Vævsfyldere med hyaluronsyre er ved sammenligning med andre vævsfyldere, den bedste til indsprøjtning i læber og til fine overfladiske indsprøjtninger af rynker i huden. Vævsfyldere med hyaluronsyre er de mest anvendte vævsfyldere i verden til behandling i ansigtet.

MonaLisa Touch® behandlingen for vaginal atrofi genopbygninger vævet og genetablerer slimhindernes naturlige fugt, elasticitet og tykkelse uden brug af hormoner. Læs mere her.

Klinik MonaLisa ønsker at gøre en forskel for kvinder, som lider af vaginal atrofi. Vi tilbyder langtidsholdbare hormonfri MonaLisa Touch® behandlinger. Ønsker du at vide mere, så kontakt vores gynækologer for en uforpligtende samtale om, hvilket behandlingsalternativ løser dine problemer.

Se video om behandlingsforløbet