Projekbeskrivelse

Men helst ikke dit underliv…

Desværre er det virkeligheden for mere end en halv million kvinder i Danmark. En brændende fornemmelse i underlivet som opstår i forbindelse med overgangsalderen, hvad enten den kommer naturligt, eller kunstig som en senfølge af et cancerforløb.

Det kan besværliggøre daglige aktiviteter som, gå, cykle, løbe, sætte sig på kontorstolen på jobbet, eller i intimt samvær med en partner.

Flere kvinder lider så meget af generne, at de udvikler sig til smerter der kan virke invaliderende for den enkelte kvinde.
I flere tilfælde, lider kvinder i lang tid med smerterne, slår dem hen med “det går nok over” lige som det gør med hedeturene.
Men tilfældet er, at tørre slimhinder i underlivet ikke forsvinder, men derimod er en kronisk lidelse.
En kronisk lidelse, som over tid, kan udvikle sig til alvorlige muskelspændinger.

Lyt til din krop
Derfor er det bydende nødvendigt, at lytte til kroppen, når de første tegn på gener i underlivet mærkes.
Det kan være en let svien og kløe, som skyldes et fald i østrogenniveauet. Mange vælger at dæmpe og lindre ubehaget med creme, olie og deslige.
Nogen vælger en hormonbehandling, mens andre aktivt fravælger hormoner, det kan især være kvinder som har været i et cancerforløb.

Men der findes alternative, effektive behandlinger som er langtidsvirkende.
For i Danmark kan man hos ti udvalgte speciallæger i gynækologi og obstetrik, vælge at få en behandling med MonaLisa Touch. Klinikkerne hedder Klinik MonaLisa.
Behandlingen er mod egenbetaling, men flere private sundhedsforsikringer betaler dele, eller hele behandlingsforløb med MonaLisa Touch.

MonaLisa Touch er en laserbehandling som smerterfrit, uden bivirkninger, effektivt, helt uden brug af hormoner, behandler tørre slimhinder, så ingen andre behandlingsforløb er nødvendige. Heller ikke creme eller olie til intimt samvær.

Det skyldes, at MonaLisa Touch kickstarter kroppens egen evne til at producere kollagen. Vævet i underlivet bliver fyldigt, får volume og slimhindernes evne til at producere fugt, genskabes. De tre anbefalede behandlinger foretages med ca. 5 ugers mellemrum. Efter 1. behandling vil man føle en mærkbar forskel, mens 2. behandling, vil være markant.
Den 3. behandling kan føles som værende livsændrende.

Derfor er det ikke nødvendigt, at tage andre metoder i brug, før den årlige opfølgning af MonaLisa Touch.

Læs mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg tørhed, svie og smerter i skeden til livs?

Læs mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Læs mere om muskelspændinger
Hvordan influerer muskelspændinger på tørre slimhinder?

Læs mere om senfølger efter kræftbehandling
Hvad kan kræftbehandling betyde i forhold til sarte slimhinder?

Læs hvad kvinderne selv siger
Hvordan oplever kvinderne MonaLisa Touch behandlingen?

Fakta om MonaLisa Touch behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og mere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.