Projekbeskrivelse

Det kan være svært at bryde tabuer. Også omkring sex og samliv i parforholdet inden for hjemmets fire vægge.

Artiklen her kan være god for ‘ham’ at læse

Glider din kone fra dig, så gør noget ved det!

Der kan være mange årsager til dalende aktivitet, når det gælder det intime samliv. Men en af de helt store barrierer er smerter under samleje hos kvinden. Smerter som kommer snigende, og som får din hustru til at udsætte jeres ellers aktive og kærlige samliv i sengen. Og hvis du tror, at det er noget, der går over, så tager du fejl. Derfor er det vigtigt at tale om problemet, – og finde en behandling, så den del af livet ikke går i stå for tidligt.

Ny virkelighed

Overgangsalderen er en ny virkelighed for mange parforhold. En virkelighed som skal tages alvorligt. Mere end 500.000 kvinder i Danmark lider af tørhed i underlivet (vaginal atrofi) i forbindelse med overgangsalder. Det er tørre slimhinder, som bl.a. kan give smerter under samleje. Men også daglige gøremål som gå, løbe, cykle og bare det at sætte sig på en kontorstol, kan blive en udfordring for både aktiviteten og humøret. For flere kvinder kan samleje blive umuligt på grund af smerter.
Så er det ikke underligt at lysten forsvinder, og du kan opleve at din kone glider fra dig…

Glider din kone fra dig?

Hvad gør I ved det? Tal sammen!

Din hustru deler sikkert allerede hedeturene, og måske den dårlige soverytme, med dig. Intimiteten i et forhold gør forskellen mellem et ‘ægteskab’ og et ‘kammeratligt’ forhold. I ved, hvornår det er tid til at tale.

Men kvinder har ofte svært ved at dele de tiltagende gener og smerter med veninderne, partneren eller lægen. Det er bare ikke noget, de taler om. Måske fordi kvinderne oplever, at de mister deres feminitet.

Ubehag, svie, kløe er dagligdagen for kvinder som lider af tørre slimhinder.

Her fortæller Susanne:

Susanne er 61 år, og for hende begyndte ubehaget da hun var 52 år i forbindelse med et sygdomsforløb. Ubehaget blev til konstante smerter i underlivet pga. tørre slimhinder.
“Det går nok snart over. Det er en overgang”, håbede Susanne. Men smerterne blev til alvorlige muskelspændninger. Samleje med manden, som Susanne havde kendt siden ungdommen, blev umuligt. Det gjorde forfærdeligt ondt!

Og blev en mur mellem dem og deres parforhold. Muren byggede sig op, lige midt i sengen. Deres intime samliv forsvandt stille og roligt hen over et år.
“Til sidste lå jeg helt ude på sengekanten. Det var svært at tale om. Jeg ville gerne hygge med min mand, men kunne ikke”, fortæller Susanne.
En situation som hun var ked af, og ønskede at ændre. Efter et længere forløb med forskellige behandlinger fik Susanne en nedslående besked fra overlægen på hospitalet,- “Du kommer aldrig til at gennemføre et samleje igen”. For smerterne fra tørre slimhinder var blevet til voldsomme muskelspændinger i underlivet.

Ikke en dom!

Ikke en dom eller fremtid som Susanne eller hendes mand ville leve med. Sammen fandt de Klinik MonaLisa hos en gynækolog, og valgte et behandlingsforløb med MonaLisa Touch. Med MonaLisa Touch, behandles tørre slimhinder effektiv og smertefrit. Behandlingen er uden brug af hormoner, den er langtidsvirkende og gennemtestet internationalt. (Mere en 4 mio. kvinder og deres partnere nyder allerede resultaterne af deres behandling).

I Danmark er behandlingen forholdsvis ny, men vi oplever, at flere kvinder vælger et behandlingsforløb med MonaLisa Touch. Klinikkerne får meget positive tilbagemeldinger, og vi hører, hvordan det forbedrer kvindernes livskvalitet. I Danmark tilbyder ti gynækologer behandlingen, og flere klinikker er på vej.

Når tørre slimhinder ignoreres over år, kompenserer kvinderne smerterne ved at spænde i kroppen. Muskelspændinger føles som en brændende fornemmelse. Det gør, at smerterne tiltager. Det er derfor vigtigt, at I taler sammen, inden det gør for ondt.

Susanne lider ikke længere af tørre slimhinder, og muren bliver stille og roligt pillet ned, sten for sten.

Kom godt i gang …
… hvis du oplever, at din kone glider fra dig.

Mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg svie, tørhed og smerter til livs?

Mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Klinik MonaLisas åbne side på Facebook
Nyt om MonaLisa Touch laserbehandlingen.

Klinik MonaLisas lukkede Facebook kvindegruppe
Spørgsmål og debat om gener ved overgangsalder.

Fakta om MonaLisa Touch behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og flere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.