Projekbeskrivelse

Når man er så aktiv som Gitte, er det ikke sjovt at lide af tørre slimhinder i underlivet. Det har MonaLisa Touch-behandlingen ændret markant.

“Jeg mærkede de tørre slimhinder da jeg var 49-50 år. Så i næsten 9 år led jeg med smerter, konstant ubehag og intet sexliv”, lyder det ærligt fra Gitte, som ærgrer sig over al den tid, der er gået til spilde.

Af Sarah Køhnke

“Når min mand og jeg havde sex, var det så smertefuldt, at jeg kunne skrige. Jeg håbede, at det ville gå over med tiden, men det blev bare værre og mere smertefuldt.”

Desværre skulle der gå to år, før Gitte tog problemet op med egen læge – som anbefalede Vagifem. “Faktisk talte jeg med nul om problemet. Ikke mine veninder, ikke min mand. Og, som sagt gik der to år før jeg drøftede det med min læge”, siger Gitte og vrænger lidt af sig selv. “Men jeg troede jo, at det var en overgang!”

Når sex bliver til en gemmeleg
“Det begrænsede mig på den måde, at jeg nærmest frygtede, at min mand lagde op til sex! Jeg fandt på alle mulige undskyldninger! Jeg måtte altid tilsidesætte mig selv og så tilfredsstille ham. Hele tiden tænke kreativt for at undgå samleje”, fortæller Gitte med en vis portion sorg.

“Jeg lukkede langsomt den del ned i mit liv. Desværre. Når der var optakt til sex, så var det eneste jeg forbandt med det – smerte! Min læges forslag med Vagifem hjalp kun kortvarigt, og gynækologens forslag med hormonplaster hjalp også meget lidt. Så det har været helvede for at sige det mildt.”

Gitte forsøgte selv at finde løsninger, når nu de andre behandlinger ikke virkede. Hun læste sig til andre kvinders forsøg på at komme lidelsen til livs, eller i det mindste bare få lidt kontrol over egen krop. Men alt sammen var blot symptomlindring. Kortvarigt, og på ingen måde tilfredsstillende.

Det har været dyrt at blive klogere
“Jeg har forsøgt mig med Vagifem, hormonplastre, alle mulige glidecremer, kokosolie, E-vitaminpiller, alverdens piller til kvinder i overgangsalder fra Matas og helsekostbutikker. Jeg har brug formuer”, ler Gitte , slår ud med armene og fortsætter,
“Den største begrænsning har været, at jeg ikke har haft lyst, eller kunne have sex med min mand pga. af de vildeste smerter. Jeg mistede noget af min kvindelighed. Det er ret hårdt, og det skal i den grad tages alvorligt. Det svarer jo til, at manden mister sin potens. Er det måske fedt”, spørger Gitte og tilføjer,
“Jeg ville ønske, at jeg ikke havde accepteret min situation, men jeg vidste jo ikke hvor jeg skulle ’gå hen‘”!

En ny verden folder sig ud
På Facebook opdager Gitte en ny behandlingsmulighed. En laserbehandling som tilbydes af speciallæger i gynækologi og obstetrik – og med klinikker i hele landet, var det bare at vælge en tæt på.
“Mona LisaTouch har gjort, at jeg kan dyrke sex næsten helt uden smerter. Det at kunne nyde sex, er en helt ny fornemmelse. Det er i sig selv fantastisk”, siger Gitte.

“Jeg fortæller allerede veninderne om MonaLisaTouch, og hvad det har betydet for mig. De spørger også ind til mine behandlinger. Hvordan det foregår, og jeg fortæller dem alt! Vi er jo flere, der har tørre slimhinder, erfarer jeg nu. Tænk hvis vi bare havde talt om det noget før! Det er så vigtigt!
“Nu har jeg har fået mere fokus på mit underliv og laver daglige knibeøvelser. Jeg spiller tennis, uden smerter, og dyrker Kundalini yoga, som også træner underlivet.

Underlivet er en alvorlig sag
Flere end en halv million kvinder lider af gener fra tørre slimhinder i underlivet i forbindelse med overgangsalder. Alligevel er det en lidelse, som alt for mange kvinder holder for sig selv. Fordi det af mange betragtes som tab af kvindelighed.

“Jeg anbefaler, at man tager fat i problemet tidligere end jeg gjorde. Vores underliv skal tages alvorligt! Sex og samliv er jo med til at give livskvalitet og forbedre vores mentale tilstand. Den intime nærhed udløser en masse lykkehormoner. Det vil jeg da ikke være foruden, bare fordi jeg har noget der hedder overgangsalder. Det er da for tragisk at skulle stoppe sit sexliv i en alder af 50 år. Jeg er allerede gået glip af god sex i 9 år! Men må tage revanche fra NU af! Og det er altså takket være MonaLisa Touch, fastslår Gitte og tilføjer,

Vi har da ret til sex, hele livet og resten af livet
“Jeg synes, at det er sørgeligt, at der er gået så mange år af mit liv med smerter ved sex. Det skal man ikke finde sig i. Hverken min læge eller gynækolog kendte til MonaLisa Touch, men det skal jeg nok være med til at ændre! Mange flere kvinder som mig, skal vide at der findes en behandling, som markant kan ændre smerterne. Og vi har da ret til sex, hele livet og resten af livet”, afslutter Gitte med power af en anden verden.

Kom godt i gang …
… med smerte- og risikofri MonaLisa Touch.

Mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg svie, tørhed og smerter til livs?

Mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Klinik MonaLisas åbne side på Facebook
Nyt om MonaLisa Touch laserbehandlingen.

Klinik MonaLisas lukkede Facebook kvindegruppe
Spørgsmål og debat om gener ved overgangsalder.

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og flere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.