Project Description

Alt for mange kvinder oplever en form for ensomhed i forbindelse med overgangsalderen. Følelsen af, at alt fra hedeture, dårlig søvn, vredesudbrud, grådlabilitet og tørre slimhinder er noget de må håndtere alene. For hvorfor skal andre forstå dem, når kvinderne end ikke selv forstår, hvad det er, der sker med deres krop.

Læge Søs Wollesen er forfatter til bogen ”Befri os fra flere hedeture”, der tager overgangsalderen seriøst og ikke efterlader kvinderne med endnu flere spørgsmål.

I stedet giver Søs klare bud på, hvordan de forskellige problemstillinger kan løses. Desuden har hun fokus på parforhold og samliv, mens hun giver bud på de nyeste behandlingsmuligheder.

For der findes ingen facitliste. Overgangsalderen er så individuel, som der er antal kvinder i overgang.

Læge og terapeut
Søs Wollesen er solidt funderet i lægevidenskaben som læge ved Slagelse Sygehus, mens hendes holistiske tilgang og accept af, at der ikke er en ultimativ facitliste, hænger også sammen med, at hun har uddannet sig som psykoterapeut, zoneterapeut og akupunktør. Her har Søs Wollesen egen klinik, hvor hun rådgiver private patienter i bl.a. kost og sundhed.

Så det er med en holistisk tilgang, at Søs Wollesen griber overgangsalderen an. Derfor er hendes mange foredrag meget populære hos kvinderne, men også mange mænd ønsker at blive klogere på overgangsalderen.

Klarhed og tryghed
I bogen beskrives de forandringer kvinder gennemgår i forbindelse med overgangsalderen, og hvordan det påvirker kroppen og psyken. Viden som giver klarhed og tryghed og ikke mindst fortæller, at kvinderne ikke behøver at føle sig alene, men at diverse symptomer, i større eller mindre grad, rammer alle kvinder i overgangsalderen.

Bogen giver også en beskrivelse af, hvad du selv kan gøre for at genskabe balance, og styrke din krop, og tager også et opgør med den traditionelle tankegang om, at hormonbehandlinger klarer det hele.

Fokus på alle typer behandlinger
Søs har dermed ikke kun fokus på konventionel hormonbehandling, som er den mest udbredte behandling.
Men også på nye behandlingsmetoder som MonaLisa Touch laserbehandling, der behandler tørhed i underlivet – uden brug af hormoner.

Vil du høre et af Søs Wollesens mange foredrag, eller følge hendes indlæg på Facebook, så kan du følge Søs på “Kombilægen”.

Køb bogen på Saxo.dk – klik her for e-bog og her for trykt version
Læs mere om Søs Wollesen på hendes hjemmeside – klik her.

Läs mer om övergångsålder
Hur får jag bukt med torrhet, sveda och smärtor i slidan?

Läs mer om östrogenbrist
Hur undviker jag besvär vid östrogenbrist?

Läs mer om muskelspänningar
Hur påverkar muskelspänningar torra slemhinnor?

Läs mer om biverkningar efter cancerbehandling
Vad kan en cancerbehandling betyda i förhållande till känsliga slemhinnor?

Läs vad kvinnorna själva säger
Hur upplever kvinnorna MonaLisa Touch behandlingen?

Fakta om MonaLisa Touch behandlingen

Under 2008 utvecklade DEKA en ny behandlingsmetod, Mona Lisa Touch, i Italien. En CO2-laser som påverkar vävnaden, återskapar det mesta av elasticiteten och fuktbalansen i slidan. Behandlingen är nu tillgänglig i mer än 70 länder och mer än 2,5 miljoner kvinnor har fått behandlingen.

Se kliniklistan här

Kontakta din läkare eller gynekolog om du tvivlar på att du har torra/känsliga slemhinnor och tala med läkaren eller gynekologen om dina möjligheter till behandling.

Det finns idag bara två behandlingar som aktivt bearbetar slemhinnorna och bromsar den naturliga åldringsprocessen. Dessa två är hormonpiller och MonaLisa Touch laserbehandling.