Projekbeskrivelse

Artikel i FSK, december 2017
Af freelancejournalist Sarah Køhnke/Nordic PR

Det er ingen hemmelighed. Der er travlt på samtlige afdelinger på hospitalerne, så det kan være svært at finde tid til at tale senfølger grundigt igennem. For hvor vigtigt er senfølger i forhold til at overleve? Onkologerne har gjort deres arbejde, men det kræver flere samtaler at finde den bedste behandling af senfølger. For senfølger skal tages alvorligt.

Derfor har Sundhedsstyrelsen med den seneste Kræftplan øget fokus på netop senfølger. Idet lægerne er blevet dygtigere til at helbrede, så lever patienterne flere år efter en kræftdiagnose. Flere år med senfølger.

Så hvor går man hen, når det gør ondt og man oplever senfølger efter et kræftforløb?

Annette Plassmann (billedet) har arbejdet som sygeplejerske på gynækologisk klinik i Hillerød i 13 år og videregiver her sine erfaringer. Læs hele artiklen.

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og mere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

De erfarne gynækologer er patienternes sikkerhed for korrekte diagnoser og optimale individuelle behandlingsforløb. Behandlingerne udføres under trygge og velordnede forhold på gynækologiske klinikker.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.