Project Description

Stort set alle artikler om sex og samliv i overgangsalderen beskriver problemer med smerter og ubehag hos flere end halvdelen af alle kvinder der er ophørt med at have menstruation. Det vil Klinik MonaLisa være med til at ændre på.

Når man læser om smerter i underlivet på sundhed.dk, er der flere årsager. Hos langt de fleste er årsagen helt naturlig.  Lavere niveau af østrogen i slimhinderne.  Det giver tynde og mindre fleksible slimhinder, som lettere får rifter i forbindelse med et aktivt sexliv.

Læs mere om seksuelle problemer i forbindelse med overgangsalderen på sundhed.dk

For en del kvinder betyder disse , at falder og måske helt forsvinder. Sammen med lysten forsvinder også en vigtig del af samlivet med en partner.  De fleste partnere er heldigvis forstående og man finder nye måder til fortsat fysisk berøring. Det løser dog ikke problemet. Har Du tørre slimhinder bliver det ubehandet værre som siden går. Et aktivt sexliv er vigtigt for at bremse ældningen af slimhinderne dermed bremse udtyndningen af slimhinderne. Tørre slimhinder påvirker livskvaliteten og selvværdet negativt, derfor er der god grund til a gøre noget for at lindre problemet.

Nogle kvinder anvender olier eller glidecremer for at bevare et aktivt sexliv. Det virker for nogle, men ikke alle.

Hvis Du ønsker at bremse den naturlige ældning har tilføring af hormoner traditionelt været den eneste mulighed. Med lancering af MonaLisa Touch laserbehandlingen er der nu kommet et naturligt alternativ, som aktivt begrænser den naturlige ældning af slimhinderne i vagina.

Ældning af slimhinderne
I forbindelse med overgangsalderen falder niveauet af hormoner i slimhinderne i underlivet. Dette fald påvirker elasticiteten, fugten, PH-værdien, bakteriefloraen og tykkelsen af slimhinderne. Ubehandlet vil slimhinderne fortsætte med at miste elasticitet, fugtighed og tykkelse.

Læs mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg tørhed, svie og smerter i skeden til livs?

Læs mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Læs mere om muskelspændinger
Hvordan influerer muskelspændinger på tørre slimhinder?

Læs mere om senfølger efter kræftbehandling
Hvad kan kræftbehandling betyde i forhold til sarte slimhinder?

Læs hvad kvinderne selv siger
Hvordan oplever kvinderne MonaLisa Touch behandlingen?

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og mere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Behandlingen udbydes af klinik MonaLisa i samarbejde med ledende gynækologer rundt om i Danmark:

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.