Skyldes dine smerter Lichen sclerosus (LS)?

Hos Klinik MonaLisa får vi mange henvendelser fra kvinder, som har LS. I spørger, om MonaLisa Touch behandlingen kan hjælpe på lidelsen.

Det korte svar er: Det er der meget, der tyder på.

Der er foretaget flere studier i udlandet i forbindelse med MonaLisa Touch behandling af Lichen sclerosus. Disse studier viser, at cirka 75 % af de behandlede kvinder har en positiv, til meget positiv langtidseffekt af MonaLisa Touch behandlingen. Uden at der er set bivirkninger herunder celleforandringer.

Med studierne bygges dokumentationen omkring behandlingen stille og roligt op. Den er dog endnu ikke nået op på et evidensniveau, hvor gynækologerne i klinik MonaLisa uden videre udfører behandlingen. Vi har et mål og ønske om, at skabe de bedste resultater for vores patienter, og derfor ønsker vi at gennemføre egne studier, som viser den ønskede effekt på LS.

Off-label indtil videre
MonaLisa Touch behandlingen af Lichen sclerosus er derfor indtil videre en off-label behandling, hvilket betyder at det er op til den enkelte – i samråd med gynækologen – at beslutte igangsætning af behandlingen. Forud for behandlingen skal der, som det er tilfældet ved behandling for tørre slimhinder (Vaginal atrofi), udfyldes en samtykkeerklæring. Se også vores blog-indlæg om off-label behandling af lichen sclerosus.

Klinisk evidens nødvendig
Klinik MonaLisa og de tilknyttede speciallæger i gynækologi og obstetrik arbejder udelukkende på et højt etisk niveau og på baggrund af klinisk evidens. Og først når det sidste er på plads, vil vi tilbyde MonaLisa Touch behandlingen til kvinder, der lider af LS, på tilsvarende vis, som behandlingen i dag tilbydes for Vaginal atrofi.

Vi følger løbende den evidens, vi får fra udlandet, og hvert kvartal gennemgår vores kliniske team alle studier omhandlende MonaLisa Touch. Herunder de studier der omhandler LS. Og det ser ud til, at vores klinikker nærmer sig det tidspunkt, hvor vi kan tilbyde et MonaLisa Touch behandlingsforløb til behandling af LS.

Vær blandt de første der hører nyt
Ønsker du at være blandt de første, der får besked om MonaLisa Touch behandling af Lichen sclerosus hos Klinik MonaLisa, kan du med fordel følge både vores åbne og lukkede Facebook-grupper – se øverst til højre på denne side.

Læs mere om Lichen sclerosus på Sundhed.dk

Se evt. også udvalgte studier om MonaLisa Touch behandling af Lichen sclerosus.

Find også Klinik MonaLisa på vores åbne side på Facebook
Følg med i den nyeste information om MonaLisa Touch laserbehandlingen.

Deltag i Klinik MonaLisas lukkede kvindegruppe på Facebook
Stil spørgsmål og debattér med ligesindede om overgangsalderen.

Læs mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg tørhed, svie og smerter i skeden til livs?

Læs mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Læs mere om muskelspændinger
Hvordan influerer muskelspændinger på tørre slimhinder?

Fakta om behandlingen

DEKA udviklede i 2008 en ny behandlingsmetode, MonaLisa Touch, i Italien. En CO2 laser, som ved påvirkning af vævet, genskaber størstedelen af elasticiteten og fugtbalancen i skeden. Behandlingen er nu tilgængelig i mere end 70 lande og flere end 4 millioner kvinder har fået behandlingen.

Klinik MonaLisa har i samarbejde med specialuddannede privatpraktiserende gynækologer etableret MonaLisa Touch behandlingen i Danmark.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.