Alt for mange kvinder oplever en form for ensomhed i forbindelse med overgangsalderen. Følelsen af, at alt fra hedeture, dårlig søvn, vredesudbrud, grådlabilitet og tørre slimhinder er noget de må håndtere alene. For hvorfor skal andre forstå dem, når kvinderne end ikke selv forstår, hvad det er, der sker med deres krop.

Læge Søs Wollesen er forfatter til bogen ”Befri os fra flere hedeture”, der tager overgangsalderen seriøst og ikke efterlader kvinderne med endnu flere spørgsmål.

I stedet giver Søs klare bud på, hvordan de forskellige problemstillinger kan løses. Desuden har hun fokus på parforhold og samliv, mens hun giver bud på de nyeste behandlingsmuligheder.

For der findes ingen facitliste. Overgangsalderen er så individuel, som der er antal kvinder i overgang.

Læge og terapeut
Søs Wollesen er solidt funderet i lægevidenskaben som læge ved Slagelse Sygehus, mens hendes holistiske tilgang og accept af, at der ikke er en ultimativ facitliste, hænger også sammen med, at hun har uddannet sig som psykoterapeut, zoneterapeut og akupunktør. Her har Søs Wollesen egen klinik, hvor hun rådgiver private patienter i bl.a. kost og sundhed.

Så det er med en holistisk tilgang, at Søs Wollesen griber overgangsalderen an. Derfor er hendes mange foredrag meget populære hos kvinderne, men også mange mænd ønsker at blive klogere på overgangsalderen.

Klarhed og tryghed
I bogen beskrives de forandringer kvinder gennemgår i forbindelse med overgangsalderen, og hvordan det påvirker kroppen og psyken. Viden som giver klarhed og tryghed og ikke mindst fortæller, at kvinderne ikke behøver at føle sig alene, men at diverse symptomer, i større eller mindre grad, rammer alle kvinder i overgangsalderen.

Bogen giver også en beskrivelse af, hvad du selv kan gøre for at genskabe balance, og styrke din krop, og tager også et opgør med den traditionelle tankegang om, at hormonbehandlinger klarer det hele.

Fokus på alle typer behandlinger
Søs har dermed ikke kun fokus på konventionel hormonbehandling, som er den mest udbredte behandling.
Men også på nye behandlingsmetoder som MonaLisa Touch laserbehandling, der behandler tørhed i underlivet – uden brug af hormoner.

Vil du høre et af Søs Wollesens mange foredrag, eller følge hendes indlæg på Facebook, så kan du følge Søs på “Kombilægen”.

Køb bogen på Saxo.dk – klik her for e-bog og her for trykt version
Læs mere om Søs Wollesen på hendes hjemmeside – klik her.

Læs mere om overgangsalder
Hvordan kommer jeg tørhed, svie og smerter i skeden til livs?

Læs mere om østrogenmangel
Hvordan undgår jeg gener ved østrogenmangel?

Læs mere om muskelspændinger
Hvordan influerer muskelspændinger på tørre slimhinder?

Læs mere om senfølger efter kræftbehandling
Hvad kan kræftbehandling betyde i forhold til sarte slimhinder?

Læs hvad kvinderne selv siger
Hvordan oplever kvinderne MonaLisa Touch behandlingen?

Fakta om behandlingen

MonaLisa Touch laserbehandlingen er udviklet til kvinder med vaginal tørhed, svie, ubehag eller smerte ved samleje, som er forårsaget af vaginal atrofi.

Behandlingen er ideel til de kvinder, der ønsker en vævskånsom, risikofri og gennemprøvet behandling som alternativ til hormoner.

Behandlingen kan både anvendes forebyggende samt helbredende. Kvinder i overgangsalderen kan med fordel starte så tidligt som muligt inden følgerne af østrogenmangel udvikler sig og kan dermed forebygge lidelsen vaginal tørhed, med svie, ubehag eller smerte ved samleje, samt alvorlige muskelspændinger.

Klinik MonaLisa udfører MonaLisa Touch behandlingen i samarbejde med en række udvalgte speciallæger i gynækologi og obstetrik i hele landet.

KLIK HER FOR KLINIK OVERSIGT

Kontakt din læge eller gynækolog hvis du er i tvivl om du har tørre/sarte slimhinder og tal med lægen eller gynækologen om dine muligheder for behandling.

Der eksisterer i dag kun to behandlinger, der aktivt bearbejder slimhinderne og bremser den naturlige ældningsproces. Disse er hormonpiller og MonaLisa Touch laserbehandling.